Wat is een gezond eiwitdieet?

Het startpakket van Fase 1 van het Slanker Leven Plan bevat alle ingrediënten voor ontbijt, lunch en tussendoortjes voor een hele week. Dit zijn bij elkaar 40 koolhydraatarme en eiwitrijke eetmomenten. De benodigdheden voor het diner zitten niet in het pakket, maar wel ontvang je recepten waaruit je voor het avondeten kunt kiezen. In fase 1 heb je 6 a 7 eetmomenten per dag. Ook bevat het pakket richtlijnen voor het Vitadis dieet, een shakebeker en meetinstrumenten om je vetverbranding bij te houden.

 

Afvallen in je eigen tijd maar met begeleiding

De Vitadis producten kun je dus eenvoudig bestellen en je kunt het dieet dus zelf thuis uitvoeren zonder dat je daarbij regelmatig naar een consult bij bijvoorbeeld een diëtist hoeft. Dat betekent echter niet dat je helemaal geen begeleiding hebt bij het afvallen. Je krijgt bij Vitadis een online account, waarop je kunt inloggen en je vorderingen kunt bijhouden. Ook ontvang je dagelijks coaching per email. Zo krijg je begeleiding, maar dan wel op een tijdstip dat je zelf kiest. Zo is het Vitadis dieet in elk ritme in te passen.

 

En wat is dan het Cambridge dieet

Net als het Vitadis dieet is het Cambridge dieet een eiwitdieet methode. Het is een dieet dat al heel wat jaren bestaat en dat uit gaat van het principe dat je zo weinig mogelijk calorieën moet binnen krijgen om af te kunnen vallen. Bij het Cambridge dieet maak je gebruik van zogenaamde totaalvoeding. Dat houdt in dat je zelf dus geen maaltijden hoeft te bedenken. Je koopt de Cambridge dieet producten en bereidt die volgens de verpakking. De producten gelden als complete maaltijdvervangers. Je hoeft er dus ook niets meer bij te eten.

 

Het Cambridge dieet onder de loep

Het Cambridge dieet bestaat uit verschillende fases. Je begint met een voorbereidingsweek, waarin je je lichaam langzaam maar zeker alvast laat wennen aan een voedingspatroon met minder calorieën en koolhydraten. Ook moet je meer water gaan drinken. Dit is nodig omdat het dieet bestaat uit maaltijdvervangers. Normaal gesproken haal je veel vocht uit je maaltijden. Dat wordt door het gebruik van deze maaltijdvervangers minder, waardoor het belangrijk is dat je naast het dieet extra water gaat drinken.
Na de voorbereiding begint het echte werk

Tijdens de voorbereidingsfase zoek je ook uit welk programma van het Cambridge dieet je wil gaan volgen. Er zijn verschillende programma’s, gebaseerd op de hoeveelheid calorieën die de maaltijdvervangers bevatten. Zo bevatten de producten van het Cambridge 500 programma maximaal 500 kilocalorieën per dag. Deze producten vervangen al je andere maaltijden, je eet dus niets anders dan Cambridge maaltijdvervangers, afgezien van de extra hoeveelheid water die je moet drinken. Door de lage inname van calorieën val je met het Cambridge 500 programma heel snel af.